A càrrec d'Andra Alamany, de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) és metgessa i investigadora a l’ISGlobal, és llicenciada en medicina per la Universitat de Barcelona (UB) (2013), especialitzada en medicina familiar i comunitària per la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Barcelona Ciutat, de l’Institut Català de la Salut (ICS) (2019), i diplomada en medicina tropical i salut internacional per la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) (2023). Ha obtingut el doctorat l’any 2024 a la UB amb treballs sobre el tractament i la prevenció de la covid-19 mitjançant la immunoteràpia passiva realitzats a la Fundació Lluita contra les Infeccions, amb el Dr. Oriol Mitjà. En els últims quatre anys ha dut a terme nombrosos projectes relacionats amb la salut global a Papua Nova Guinea, Ghana, l’Equador, el Perú i Xile. El gener del 2024 es va incorporar com a investigadora postdoctoral a l’equip del Dr. Quique Bassat, on actualment treballa en diversos projectes relacionats amb la innovació tecnològica per a la salut global.
La Biblioteca Julià Cutiller participa de nou al projecte BiblioSTEAM per fomentar el coneixement científic i tecnològic. El projecte pretén fomentar el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de les biblioteques de les comarques gironines. És un projecte coordinat pel Servei de biblioteques de la Diputació de la Diputació de Girona, que compta amb el suport de dues entitats per dur-lo a terme: l'ACDIC Associació Catalana per a la Divulgació Científica) i l'empresa Innova't Educació per als tallers de robòtica i programació (adreçats a infants i joves).
El nostre lloc a l’univers ha estat sempre el mateix, però l’hem entès de manera molt diferent durant la història de la humanitat. Des de l’univers esfèric, passant per l’univers illa, fins a l’univers actual en expansió accelerada, hem anat construint una visió del nostre entorn basada en observacions del cel cada cop més profundes, sensibles, precises i fora de la capacitat natural de l’ull humà. En aquesta xerrada es desxifra la informació que hem anat acumulant en l’últim segle i que forma la base del que es coneix com l’actual model estàndard de cosmologia: el big-bang.
ÀREA DE CULTURA
Olivareta, 38 · T. 972 83 00 05 cultura@llagostera.cat